RFSU, Riksförbundet för sexuell upplysning, är en av Sveriges absolut största tillverkare av kondomer. Organisationen har lång och gedigen erfarenhet när det gäller sexuell upplysning och utbildning då man varit aktiva inom detta område sedan 1933. Med deras kondomer kan man därför känna sig trygg och säker. Kondom är ett av de allra säkraste preventivmedlen på marknaden och skyddar inte bara mot oönskade graviditeter utan också mot sexuellt överförbara sjukdomar.

De olika kondomerna

RFSU tillverkar en rad olika modeller av kondomer som alla har olika egenskaper och kvaliteter. I sortimentet finns det definitivt något för alla och man kan välja och vraka utifrån de egna preferenserna. Här följer därför en kort presentation av kondomerna:

Profil- den äldsta och mest klassiska av RFSU:s kondomer är utan tvekan Profil. Enkel och utan konstigheter är det kondomen som passar de flesta.

Näkken- denna kondom är tunn och knottrig för att ge extra känsla.

Thin- namnet talar för sig själv här. Denna kondom är extra tunn för att ge en känsla av extra närhet.

Tight- kondomen har en rak passform vilket ger en tightare känsla. Utformningen gör kondomen lätt att applicera.

Grande- i motsats till Thin har denna kondom en mycket rymligare passform. Den är helt enkelt lite längre, bredare och även tjockare.

True Feeling- detta är en ultratunn kondom. Den är så tunn att det nästan känns som att det inte finns någon kondom när den kommer till användning.

Mixpack- detta är ett paket med blandade kondomer för den som har svårt att bestämma sig för en enda sort. Paketet innehåller 8 Profil, 5 NamNam Jordgubb, 2 True Feeling, 5 NamNam Vanilla, 5 Thin och 5 Näkken. Det är helt enkelt den perfekta kombinationen.

Detta är några av organisationens mest populära kondomer. Det finns dock flera produkter i sortimentet så det är bara att sätta igång att testa dem så att man kan hitta sin favorit. Alla RFSU:s kondomer finns tillgängliga i förpackningar om 10 eller 30 stycken. De är dessutom glidmedelsbehandlade.

Hög kvalitet och god säkerhet

Alla RFSU:s kondomer är naturligtvis av allra högsta kvalitet och man vidtar många olika åtgärder för att säkerställa att så alltid är fallet. Dels så testar man kondomerna i enlighet med de riktlinjer som man själv satt upp inom den egna organisationen. Dessutom testas kondomerna i enlighet med ISO standard 4074, den internationella standard för testning som alla kondomtillverkare måste följa för att få producera och sälja kondomer.