Kondomer är ett preventivmedel som har använts av oss människor i över 2000 år. Utseendet och materialet har naturligtvis förändrats under århundradena men grundtanken har alltid varit det samma. Oftast är det ju också så att de enklaste och mest beprövade metoderna också brukar vara de bästa. Kondomen är naturligtvis inget undantag från detta utan utgör än idag ett av de säkraste och mest lättanvända preventivmedlen som finns på marknaden.

Profil- en riktig klassiker

En av de mest välkända och klassiska kondomerna som finns på marknaden är Profil. Det är helt enkelt originalet och den har funnits med väldigt länge. Andra märken kommer och går men Profil består. Det är en enkel men klassisk kondom utan några som helst konstigheter eller speciella finesser. Allt för att skapa en så naturlig känsla som möjligt. Det är helt enkelt en gångbar modell som passar de allra flesta. Kondomen finns tillgänglig i 10- eller 30- pack och är glidmedelsbehandlade. Precis som alla andra kondomer från RFSU så är Profil noggrant testad för att säkerställa att den uppfyller alla krav som ställs på kondomer. Det är faktiskt så att dessa kondomer testas på två sätt. Dels testas de i enlighet med RFSU:s egen norm, och de testas också enligt de riktlinjer som återfinns i ISO standard 4074. Detta är den internationella standarden som tagits fram och som måste följas av alla kondomtillverkare.

RFSU- Riksförbundet för sexuell upplysning

Profil kondomerna är en produkt som tillverkas och säljs av Riksförbundet för sexuell upplysning, eller RFSU som namnet brukar förkortas. RFSU är en ideell organisation som arbetar med sexualupplysning och sexualpolitik i alla dess olika former. Detta viktiga arbete har man sysslat med sedan det tidiga 1930- talet och man fortsätter outtröttligt att informera och utbilda. Dessutom har man en hel del produkter som man tillverkar, bland annat så kondomer. Profil är bara en av deras kondomer, bland andra kända sorter kan nämnas:

  • Näkken

  • Thin

  • Grande

  • Tight

  • True feeling

Det fantastiska med RFSUs kondomer, förutom att de är av bra kvalitet och är ett utmärkt hjälpmedel för att kunna praktisera säkert sex, är att de är en bidragande orsak till att RFSU kan fortsätta att bedriva sin verksamhet. Överskottet från försäljningen går nämligen direkt tillbaka in i organisationen och finansierar deras ideella arbete. Så samtidigt som man skyddar sig själv och sin partner från sjukdomar och oönskade graviditeter så bidrar man alltså också till utvecklingen inom sexual- området.